sobota 28. ledna 2017

Vepřové koleno na černém pivu - pomalý hrnec

Takové vepřové koleno, je jen pro odolné žaludky a zdatné žlučníky. Ale jestli tohle máte, tak jistě takovým vypečeným, dopředu naloženým kolínkem nepohrdnete.



To naložení doporučuji. Klidně přes noc. A než ho celé v marinádě řádně vykoupete, je dobré tenkým, nejlépe vykošťovacím nožem, maso na několika místech propíchat. Kdo chce může kůži nařezat na ježečka a šup s ním do marinády.





Marináda:  3 stroužky česneku
                    1 dcl oleje
                    5 polévkových lžic sojové omáčky
                    1 čajová lžička uzené papriky
                    250 ml černého piva
                    2 polévkové lžíce medu
                    trochu soli
                    směs koření divočina (pepř, celer, petržel, karotka, nové koření, cibule,
                                                        jalovec, šípek, kmín, kardamon, oregano,
                                                        citronová kůra)

Koleno přendáme do pomalého hrnce, zalijeme zbytkem marinády. Pokrájíme šalotku a přidáme ji k masu. Pokud chceme víc šťávy, přidáme ještě trochu piva.



Hrnec nastavíme na pomalý stupeň LOW a čas 7 hodin. A výsledek za to fakt stál. Strávníci byli spokojeni.



Žádné komentáře:

Okomentovat