středa 5. března 2025

Rarášci z kuřecího masa


První rarášky jsem ochutnala díky svému bývalému manželovi, který byl kuchař a vždy když jsme za ním s dcerou přišly, tak jsme nechtěly nic jiného než právě rarášky. S hranolkami a kopou tatarky. Ještě dnes cítím na jazyku tu skvělou chuť křupavého těstíčka a křehkého a šťavnatého masa.
Od té doby už uplynulo hodně let a rarášci se v naší domácnosti čas od času objeví. Nedělám je moc často. Přeci jen je to kalorická bomba, která neprospívá našim žlučníkům, ale jednou za čas se nic nestane a navíc si jídlo ponechává punc vzácnosti.

pondělí 3. března 2025

Roláda, která nikdy nepopraská



Taková roláda umí pěkně potrápit. Při stáčení prostě praskne a pak už nezbývá nic jiného, než ji celou potřít krémem či šlehačkou, abychom nevzhlednou prasklinu zamaskovali. Tato roláda vám to nikdy neudělá. Po stočení ji stačí jen pocukrovat a může na stůl.