neděle 22. ledna 2017

Kuřecí špízy se slaninou - pomalý hrnec

Špízy jsou u nás hodně oblíbené jídlo.  Líbí se mi ta pestrost. Jak barevná, tak surovinová. A s domácími hranolky z trouby prostě nemají chybu. Příprava v pomalém hrnci zachová šťavnatost masa i zeleniny.




Na 9 špízů:
1,2 kg kuřecích prsou
20 dkg libové anglické slaniny
5 nožiček párků
cherry rajčata
1 cibule

Marináda:
3 stroužky česneku
2 lžíce rajského protlaku
2 lžíce kečupu
2 lžíce tmavého cukru

Prso rozdělíme na třetiny nebo poloviny, záleží na velikosti. Každý kousek ještě podélně rozkrojíme, abychom tak z jednoho kousku dostali dva.



Připravíme si marinádu a tou potřeme každý plátek masa. Pak na něj položíme anglickou slaninu, srolujeme a napíchneme na špejli nebo jehlu.






Na špejli následně střídavě napichujeme další suroviny.


Špízy vyskládáme do hrnce, pokud chceme nějaký ten sosík, mírně podlijeme, ale není to nutné. Suroviny pustí vlastní šťávu a ta se neodpaří.




Výbornou přílohou jsou domácí hranolky.


Žádné komentáře:

Okomentovat