středa 1. února 2017

Lasagne - pomalý hrnec

Ač se lasagne považují za italský recept, podobné jídlo z mletého masa a podobného názvu - loseyn se jedlo již ve 14. století na dvoře anglického krále Richarda II, jak to dokazují záznamy s přiloženým receptem v kuchařské knize The Forme of Cury.
Ale ať už tento recept vymysleli angláni či italové, prostě se jim to povedlo a tak variant tohoto pokrmu existuje do dnešní doby nespočet.
A tak i já přispěji s jedním osvědčeným a jelikož je pomalý hrnec můj velký kamarád, který mi dopřává čas na mé koníčky, uvařil je vlastně částečně za mě.

Do lasagní se téměř vždy používá mleté maso. Já jsem od této tradice upustila a hovězí jsem uvařila v celku. Na program LOW jsem ho dělala přes noc 10 hodin. Získala jsem tak nejen krásně měkké maso, ale i perfektní vývar. Nepoužila jsem žádné koření ani zeleninu, jedinou ingrediencí byla sůl.