sobota 28. ledna 2017

Vepřové koleno na černém pivu - pomalý hrnec

Takové vepřové koleno, je jen pro odolné žaludky a zdatné žlučníky. Ale jestli tohle máte, tak jistě takovým vypečeným, dopředu naloženým kolínkem nepohrdnete.



To naložení doporučuji. Klidně přes noc. A než ho celé v marinádě řádně vykoupete, je dobré tenkým, nejlépe vykošťovacím nožem, maso na několika místech propíchat. Kdo chce může kůži nařezat na ježečka a šup s ním do marinády.


úterý 24. ledna 2017

Vynikající tvarohové řezy

Troufám si o sobě tvrdit, že jsem docela dobrá cukrářka a proto jsem byla opravdu překvapená, že mě naprosto minul recept na výborný a jednoduchý tvarohový krém, který je použit v těchto řezech. Ale co už. Nakonec si cestu do mé kuchyně našel.
Nejdřív jsem byla silně nedůvěřivá. Tvaroh? Do horkého pudinku? Fakt? Vždyť se to zdrcne. Ale světe div se, nezdrclo. A navíc je to moc dobré.
Tak jo. Možná to většinu z vás moc neoslní neb ho možná znáte. Ovšem ti, kteří o něm neslyšeli, určitě vyzkoušejte. Stojí za to a navíc je hned hotový.

neděle 22. ledna 2017

Kuřecí špízy se slaninou - pomalý hrnec

Špízy jsou u nás hodně oblíbené jídlo.  Líbí se mi ta pestrost. Jak barevná, tak surovinová. A s domácími hranolky z trouby prostě nemají chybu. Příprava v pomalém hrnci zachová šťavnatost masa i zeleniny.