středa 4. ledna 2017

Kuře na pórkových bramborách - pomalý hrnec

Někdo říká, že dělat kuře v pomalém hrnci je zbytečné. Já si to nemyslím. Žádný uspořený čas věnovaný jiné činnosti než pobíhání po kuchyni, nemůže být zbytečný.

Tento recept je vlastně velmi jednoduchý, ale nejsem vyznavač překombinovaných jídel a tohle kuře bylo moc dobré a brambory dělané v kuřecí šťávě, marinádě a pórku ještě lepší.




Suroviny:
kuřecí stehna           (nebo jakékoliv jiné části, které máte rádi)
2 kg brambor           (množství si samozřejmě upravte)
1 pórek
směs koření             (já použila směs na barbecue složená ze sladké papriky, 3 druhů chilli,                                                    rozmarýnu, cibule, celeru, kopru a tymiánu)
sůl
2 lístky bobkového listu
Tamari sojová omáčka
3 čajové lžičky třtinového cukru
česnekový olivový olej

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Nádobu pomalého hrnce vymažeme olejem nebo máslem.
Plátky brambor navrstvíme na dno, trochu osolíme a okořeníme. Na ně pak dáme pórek a bobkový list.



Na vršek vyskládáme kuřecí stehna, která potřeme směsí z koření, soli, sojové omáčky, cukru a olivového oleje. Maso můžete namarinovat den předem. Pokud požadujeme nějaký ten sosík, přidáme trochu vody.



Na nižší stupeň LO "vaříme" 8 hodin.


A když se ty kuřetem prochucené brambory opečou, váš kuchařský věhlas vzroste až do nebes.🍴😁

Žádné komentáře:

Okomentovat