První rarášky jsem ochutnala díky svému bývalému manželovi, který byl kuchař a vždy když jsme za ním s dcerou přišly, tak jsme nechtěly nic jiného než právě rarášky. S hranolkami a kopou tatarky. Ještě dnes cítím na jazyku tu skvělou chuť křupavého těstíčka a křehkého a šťavnatého masa.
Od té doby už uplynulo hodně let a rarášci se v naší domácnosti čas od času objeví. Nedělám je moc často. Přeci jen je to kalorická bomba, která neprospívá našim žlučníkům, ale jednou za čas se nic nestane a navíc si jídlo ponechává punc vzácnosti.
Suroviny na těstíčko:
- 2 vejce
- 3 vrchovaté polévkové lžíce hladké mouky
- 2 polévkové lžíce bramborového škrobu
- 2 polévkové lžíce tmavé sójové omáčky
- ½ čajové lžičky soli
- černé pivo v množství, aby těstíčko zůstalo husté a drželo na mase.
- cca ½ kg kuřecího masa nakrájeného na větší kousky
Postup:
1. Všechny suroviny na těstíčko smícháme a prošleháme pomocí metličky. Těstíčko by mělo být hustší, aby dobře drželo na mase.
2. V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje a vkládáme do něj kousky masa, které máčíme v připraveném těstíčku.
3. Hotové kousky necháme okapat na ubrouscích.
4. Servírujeme s hranolkami, kaší nebo bramborem.
Žádné komentáře:
Okomentovat