středa 20. listopadu 2024

Pistáciové stromečky

Pistácie jsou moje nejoblíbenější oříšky. A je jedno jestli jsou solené nebo nikoliv. Do receptu jsem samozřejmě použila ty nesolené. Ještě lepší chuti dosáhnete, když je mírně opražíte na pánvi. Po vychladnutí je namelte nebo nasekejte a můžete se pustit do těsta.




Těsto:

  • 145g hladké mouky
  •  40g mletých nesolených pistácií
  •  40 g mletých vlašských ořechů
  •  60 g moučkového cukru
  • 110g másla
  • 1 žloutek
Vypracujeme vláčné těsto, zabalíme do fólie a necháme do druhého dne odležet v lednici.
Vyválíme plát o tloušťce cca 3 mm a vykrajujeme stromečky. 
Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C do zrůžovění. Je třeba hlídat!!!



Poleva:
  • 150 g bílé čokolády
  • 2 čajové lžičky kakaového másla
  • 1 čajová lžička pistáciové ochucovací pasty
Čokoládu a kakaové máslo rozpustíme a nakonec přimícháme ochucovací pastu.
Polovinu stromečků namočíme do polevy a ozdobíme dle fantazie.





Náplň:
  • 180 g bílé čokolády
  • 125 g smetany ke šlehání
  • 2 čajové lžičky pistáciové ochucovací pasty
  • 20 g másla (pokojové teploty)

Horkou smetanu nalijeme na rozlámanou čokoládu. Chvíli necháme odstát a pak metličkou promícháme, až se vše spojí dohromady. Přidáme pistáciovou pastu, opět promícháme a na závěr zašleháme máslo. Přikryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladit do druhého dne. 
Pomocí hladké špičky s malým průměrem stromečky naplníme.

Žádné komentáře:

Okomentovat