Výhodou tohoto těsta je, že velice rychle nasaje vlhkost z krému a stane se nesmírně křehkým a vláčným. Zákusky z něj jsou sametově jemné a delikátní. Těsto lze použít i pro tvorbu vánočního cukroví. Naplňte ho třeba karamelovým krémem a vykouzlíte další jedinečný chuťový zážitek.
- 80 g vychladlého rozpuštěného másla
- 140 g krupicového cukru
- 80 g medu
- 2 vejce
- 1 lžičku jedlé sody
Upečená srdíčka ihned přendáme na mřížku a necháme vychladnout.
Srdíčka naplníme šlehačkou s mascarpone, malinovou omáčkou a pistáciovou ganache.
Začneme výrobou ganache. Tu je třeba připravit den před plněním.
Pistáciová ganache:
- 70 ml smetany ke šlehání
- 100 g bílé čokolády
- 2 čajové lžičky pistáciové pasty
Čokoládu rozlámeme na kousky nebo použijeme čokoládu v peckách a vložíme ji do misky. Smetanu zahřejeme k bodu varu a pak ji vlijeme na čokoládu. Necháme 5 minut odstát a poté ji pomocí metly rozmícháme do hladkého krému. Nešlehat, jen míchat.
Po zchladnutí přidáme pistáciovou pastu, opět rozmícháme, přikryjeme ubrouskem a přetáhneme potravinářskou fólií. Vložíme do lednice a necháme odstát do druhého dne.
Malinová omáčka:
- 100 g mražených malin
- 2 polévkové lžíce cukru
Za stálého míchání maliny svaříme s cukrem a pak je propasírujeme skrz cedník, abychom se zbavili zrníček. Omáčku necháme vychladnout.
Šlehačka s mascarpone:
- 500 ml smetany na šlehání
- 250 g mascarpone
- 2 polévkové lžíce moučkového cukru
Všechny ingredience vložíme do mísy a šleháme nejdříve na nižší obrátky a pak postupně přidáváme.
Zákusky plníme den před jejich podávání a to aby měly možnost nasát vlhkost z náplní a změknout. Korpusy sice nejsou tvrdé, ale my potřebujeme, aby byly vláčné a rozplývaly se na jazyku. A to umožní jejich rozležení v lednici do druhého dne.
Do prvního trezírovacího sáčku se špičkou s kulatým otvorem dáme krém ze šlehačky a mascarpone. Z něho nastříkáme po obvodu medového srdíčka malé kopečky.
Druhý sáček se stejnou špičkou naplníme pistáciovou ganache. Tu použijeme na vnitřek prvního patra.
Přiklopíme dalším srdcem.
Druhé patro plníme stejným způsobem, jen jako náplň použijeme malinovou omáčku. Jelikož je polotekutá, naplníme střed srdce pomocí lžičky. A opět přiklopíme dalším medovým srdíčkem.
Opět přiklopíme srdíčkem a vršek nazdobíme stejně jako předchozí, ale použijeme řezanou trezírovací špičku. Střed vyplníme pistáciovou ganache, do které dáme dvě malé kapičky malinové omáčka a párátkem projedeme středem kapek. Tím vytvoříme malá srdíčka. Dále použijeme cukrové nebo čokoládové dekorace dle vlastní fantazie.
Žádné komentáře:
Okomentovat