středa 20. ledna 2021

Pistáciové rohlíčky

Nikdy jsem nejedla křehčí cukroví než jsou tyto rohlíčky. Jsou křehké hned po upečení, ale když se rozleží, bojíte se na ně dýchnout, aby se nerozpadly. Tudíž práce je s nimi náročnější, ale výsledek stojí za to. Pro milovníky pistácií vřele doporučuji.




Suroviny rohlíčky:

  • 240 g hladké mouky
  •   80 g moučkového cukru
  •     1 žloutek
  • 230 g másla
  • 240 g mletých opražených pistácií (nesolených)
Pistácie nasucho opražte na pánvi a po vychladnutí je namelte.

Máslo nechte povolit na pokojovou teplotu.

Ze všech surovin vypracujte hladké těsto a nechte v lednici odležet do druhého dne.


Dřív jsem dělala rohlíčky ručně, ale nelíbilo se mi, že nebyly stejné. Letos jsem si koupila u Orionu nepřilnavý plech to byla paráda. Šlo to dobře, rychle a rohlíčky jsou z něj jeden jako druhý.

Jen dejte pozor, aby byly dobře propečené. Pokud je z trouby vyndáte moc brzo, mají tendenci se přilepovat a tudíž se díky své křehkosti rozpadají. Když jsou ale dobře propečené, vyndávají se báječně.

Pečte v rozpálené troubě na 170°C do mírného zrůžovění.


Rohlíčky ještě teplé obalujte v moučkovém cukru. Ale dělejte to po jednom. Jsou opravdu velmi křehké a mohli byste si je polámat.

Nakonec je ozdobte rozpuštěnou bílou čokoládou, posypte mletými pistáciovými ořechy a čokoládovými hvězdičkami.



Žádné komentáře:

Okomentovat