Nikdy jsem nejedla křehčí cukroví než jsou tyto rohlíčky. Jsou křehké hned po upečení, ale když se rozleží, bojíte se na ně dýchnout, aby se nerozpadly. Tudíž práce je s nimi náročnější, ale výsledek stojí za to. Pro milovníky pistácií vřele doporučuji.
Suroviny rohlíčky:
- 240 g hladké mouky
- 80 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- 230 g másla
- 240 g mletých opražených pistácií (nesolených)
Pistácie nasucho opražte na pánvi a po vychladnutí je namelte.
Máslo nechte povolit na pokojovou teplotu.
Ze všech surovin vypracujte hladké těsto a nechte v lednici odležet do druhého dne.
Dřív jsem dělala rohlíčky ručně, ale nelíbilo se mi, že nebyly stejné. Letos jsem si koupila u Orionu nepřilnavý plech to byla paráda. Šlo to dobře, rychle a rohlíčky jsou z něj jeden jako druhý.
Jen dejte pozor, aby byly dobře propečené. Pokud je z trouby vyndáte moc brzo, mají tendenci se přilepovat a tudíž se díky své křehkosti rozpadají. Když jsou ale dobře propečené, vyndávají se báječně.
Pečte v rozpálené troubě na 170°C do mírného zrůžovění.
Rohlíčky ještě teplé obalujte v moučkovém cukru. Ale dělejte to po jednom. Jsou opravdu velmi křehké a mohli byste si je polámat.
Nakonec je ozdobte rozpuštěnou bílou čokoládou, posypte mletými pistáciovými ořechy a čokoládovými hvězdičkami.
Žádné komentáře:
Okomentovat