Suroviny rohlíčky:
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 100 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 1 polévková lžíce hladké mouky
Suroviny krém:
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 80 g moučkového cukru
- 100 - 125 ml mléka (pro větší trvanlivost krému použijte vodu)
- 100 g másla
- rum dle chuti
Postup rohlíčky:
Předehřejte troubu na 150°C a na plech dejte pečicí papír.
V mixéru vyšlehejte vejce s cukrem a pak přidejte hladkou mouku a ořechy. Naplňte cukrářský sáček a přímo na plech s pečicím papírem tvarujte rohlíčky nebo čáry.
Zvolte trezírovací špičku hladkou s menším průměrem max. do 1 cm. Rohlíčky se při pečení roztečou a nabydou.
Pečte pozvolna do světle hnědé barvy cca 20 minut.
Rohlíčky jsou po upečení velmi křehké. Opatrně je sundejte z plechu a nechte vychladnout.
Postup krém:
Ořechy a práškový cukr spaříme v mléce, tzn. že mléko přivedeme k varu a do něj přidáme ořechy s cukrem, promícháme a odstavíme z tepla.
Do hmoty pokojové teploty přidáme máslo a rum stejné teploty a vyšleháme hladký krém.
Pokud je moc řídký, můžeme ho zahustit pomletými dětskými nebo cukrářskými piškoty.
Postup na dokončení rohlíčků:
Jestliže je krém moc řídký, mírně ho vychladíme. Poté ho naplníme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a naneseme ho na rohlíčky.
Necháme zatuhnout a pak rohlíčky máčíme v rozpuštěné čokoládě.
Žádné komentáře:
Okomentovat