Někdy je chuť na pizzu opravdu velká a vám se nechce hodinu čekat než těsto vykyne. Ovšem to vůbec není nutné. Toto těsto zaděláte (přenechala bych to pekárně ;) ), necháte trochu odležet a můžete začít tvořit. Výsledkem je těsto uvnitř měkké a na povrchu křupavé.
Suroviny na těsto:
500 g hladké mouky
250 ml vlažné vody
5 lžic olivového oleje
2 lžičky soli
1/2 kostky droždí nebo 1 lžička sušeného
Suroviny vložíme do pekárny a necháme ji zadělat těsto. Poté ho z pekárny vyjmeme a necháme 5 minut odležet v míse. Na pomoučněném vále vyválíme 2 placky. Těsto vystačí na 2 opravdu velké pizzy.
Poklademe surovinami dle výběru.
Já na pizzu č. 1 použila:
1 zakysanou smetanu 20%
1 žervé
sůl
sušený mletý česnek
Smíchat a pizzu potřít. Navrch jsem dala brokolici uvařenou v páře a strouhanou Goudu.
Na pizzu č. 2:
rajčatový protlak vyrobený z loupaných rajčat podušených na cibulce a česneku (osolený)
koření na pizzu
Dále přišla na řadu šunka, salám a opět strouhaná Gouda.
Žádné komentáře:
Okomentovat