sobota 26. května 2018

Pizza z výborného rychlotěsta



Někdy je chuť na pizzu opravdu velká a vám se nechce hodinu čekat než těsto vykyne. Ovšem to vůbec není nutné. Toto těsto zaděláte (přenechala bych to pekárně ;) ), necháte trochu odležet a můžete začít tvořit. Výsledkem je těsto uvnitř měkké a na povrchu křupavé.



Suroviny na těsto:
500 g hladké mouky 
250 ml vlažné vody
5 lžic olivového oleje
2 lžičky soli 
1/2 kostky droždí nebo 1 lžička sušeného


Suroviny vložíme do pekárny a necháme ji zadělat těsto. Poté ho z pekárny vyjmeme a necháme 5 minut odležet v míse. Na pomoučněném vále vyválíme 2 placky. Těsto vystačí na 2 opravdu velké pizzy.

Poklademe surovinami dle výběru.

Já na pizzu č. 1 použila:
1 zakysanou smetanu 20%
1 žervé
sůl 
sušený mletý česnek

Smíchat a pizzu potřít. Navrch jsem dala brokolici uvařenou v páře a strouhanou Goudu.





Na pizzu č. 2:

rajčatový protlak vyrobený z loupaných rajčat podušených na cibulce a česneku (osolený)
koření na pizzu

Dále přišla na řadu šunka, salám a opět strouhaná Gouda.



Žádné komentáře:

Okomentovat